2022 GeoAcademy Programı
GeoAcademy Yıldızları 8 hafta boyunca başlangıç seviyesinden ileri seviyeye farklı eğitimler alacaklar. Yıldızlar eğitimlerinin son üç haftasında Esri Türkiye’nin Eğitim ve Teknik Destek birimlerinde staj yapma fırsatı yakalacak.
2022 Yıldızlarımızı Tanıyalım
Furkan Bayburt
İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden 2021 yılında mezun oldum. Aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği bölümünden Çift Anadal Programına devam etmekteyim.
Aldığım mühendislik eğitimleri bana problemlere karşı çözüm odaklı stratejiler geliştirmeyi öğretti. Bu eğitim süresi boyunca insan-çevre ilişkisinin birçok sorunun çözümünde kilit bir rol oynadığını farkettim. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) özelinde Esri ürünleriyle tanışmam da bu ilişkiyi irdelerken geçekleşti. Bu ürünleri inceledikçe kullanım alanlarının ve işlevlerinin çeşitliliği karşısında etkilenerek bu alanda daha fazla gelişmek istedim.
Esri Türkiye’nin Geoacademy Programı’nı web sayfasında gördüğümde bu fırsatı değerlendirmem gerektiğini düşündüm.Dünyanın birçok ülkesinde aktif bulunan ve büyük projelere imza atmış Esri gib dev bir markanın çatısı altında alacağım bu eğitimin bana oldukça katkı sağlayacağını düşünüyorum. CBS alanında uzmanlaşmak, bu alanda yetkin insanlarla tanışmak ve müşterek işler geliştirmek maksadıyla başvurduğum bu program neticesinde öğrendiklerimi, aldığım mühendislik eğitimiyle bütünleştirerek problemlere coğrafî bir perspektifle çözüm geliştirebileceğim projelere dahil olmak istiyorum.

Batuhan Edem
Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde 2021 yılında mezun oldum. Şu anda Gebze Teknik Üniversitesin Şehir ve Bölge Planlama dalında yüksek lisans yapıyorum. İlgi alanlarımdan olan ulaşım ve coğrafi bilgi teknolojilerinin entegrasyonunu içeren bir tez üzerinde çalışmaktayım.
GeoAcademy programını lisans eğitiminin ilk yıllarından beri takip ediyor ve mezun olduğum an başvurmak istiyordum. Eğitimim süresince CBS teknolojileri, 3B modelleme ve İklim değişikliği konularında birçok farklı etkinliğe katıldım ve kendimi bu doğrultuda geliştirmeye çalıştım. Esri Türkiye’de alacağım eğitimler ve staj süresince edineceğim deneyimi kariyerim için bir fırsat ve başlangıç noktası olarak görüyorum. Gelecekte bu teknolojileri kullanarak iklim değişikliği ve çevre sorunları hakkında çözümler üretmek istiyorum.

Fulya Bayram
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden 2021 yılında mezun oldum. CBS ile lisans hayatımda aldığım bir ders sayesinde tanıştım. Bu dersten sonra CBS'ye olan ilgim arttı ve yine Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama alanında yandal eğitimi aldım. Bu süreçte uzaktan algılama, veri tabanları gibi konularda teorik bilgiler edinip, dijital arazi analizi alanında pratik yapma fırsatım oldu.
CBS sektörünün öncüsü olan Esri'nin sunduğu GeoAcademy programının içeriğini incelediğimde çok heyecanlandım. Kariyerime, Esri teknolojisine hâkim olarak başlamanın ve global bir şirketin çalışma ortamını deneyimlemenin çok katkısı olacağına inanıyorum.

Osman Çelik
Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliğinden 2020 yılında mezun oldum. Şu anda Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapmaktayım. GeoAcademy programına 3. Kez başvurmamın ardından seçildiğim için oldukça mutluyum.
Öğrenmenin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu, bununla beraber bilginin paylaşılarak değerli kılındığını ve öğrenme gayesini yerine getirebilmek adına, başta Siber Güvenlik Kümelenmesi, Türk Telekom, THY, BTK ve ESRI Türkiye ’de eğitim alma fırsatı bulan şanslı bir azınlık içerisinde yer almaktan gururluyum.
Yeni bilgiler öğrenmekten zevk aldığım konuların başında programlama dilleri, siber güvenlik, makine öğrenmesi ve yapay zeka, tersine mühendislik gibi genel konu başlıkları gelmekte ancak zamanın bize sunduğu sınır ne yazık ki hepsi hakkında engin bilgi denizinde yüzmemi zorlaştırıyor.
Hedefim GeoAcademy programından mezun olduktan sonra profesyonel kariyerim adına bir karar verip ilk adımı atmak olacak.

Fatih Sönmez
Bursa Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden 2021 yılında mezun oldum. Lisans dönemimde aldığım multidisipliner eğitim ile Coğrafi Bilgi Sistemleri yazılımları ve Esri ürünleri ile tanışma ve kullanma fırsatı buldum.
Mekansal veri bilimi ve yapay zeka teknolojisi ile kentsel büyüme simülasyonları gibi yöntemleri iklim değişikliği konusu kapsamında inceleyerek araştırmalar ve çalışmalar yapmaktayım. Yaptığım çalışmaların coğrafi bilgi sistemleri altyapasını kullanıyor olması bu alana olan ilgimi arttırdı. Esri ürün ailesine olan merakımı Geoacademy programında deneyimleyip içerik üretebileceğim için mutlu ve heyecanlıyım.
Geoacademy programında edineceğim deneyim ile mesleki kariyerimde de mekansal çözümler geliştirebilen bir Şehir Plancısı olmak istiyorum.
