Skip to Content

GeoAcademy 2021 Yıldızları

GeoAcademy Yıldızlarımızı tanıyalım.

2021 GeoAcademy Programı


GeoAcademy Yıldızları 8 hafta boyunca başlangıç seviyesinden ileri seviyeye farklı eğitimler alacaklar. Yıldızlar eğitimlerinin son üç haftasında Esri Türkiye’nin Eğitim ve Teknik Destek birimlerinde staj yapma fırsatı yakalacak. 

 

2021 Yıldızlarımızı Tanıyalım


Betül Çalım

Pamukkale Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden 2019 yılında mezun oldum. Hayatımızın her alanına dahil olan CBS teknolojisi ile lisans eğitimimin bir parçası olarak tanıştım. Sınırsız olanak sunan ve sürekli gelişip yenilenen bu alanı mezun olduktan sonra yeterince keşfedemediğimi fark ettim.

Esri Türkiye GeoAcademy programına da bu sebeple başvurdum. Kabul süreci boyunca Esri ürünlerini biraz daha keşfetmek heyecanımı katladı. Bu program sayesinde edindiğim yeteneklerle gerçek dünya problemlerine planlama disiplini çerçevesinde konuma dayalı akılcı çözümler üretmeyi hedefliyorum. Her GeoAcademy mezunu gibi benim de kariyer başlangıcımda önemli bir basamak olacağına inanıyorum.

Esra Cındır

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden 2020 yılında mezun oldum. Ardından ODTÜ, Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri Yüksek Lisans Programına başladım.

Coğrafi Bilgi Sistemleri yazılımlarıyla çeşitli alanlarda mekansal analizler yapmayı ve çözüm önerileri sunmayı seviyorum. Bu sebeple kentsel problemlere çözüm önerisi sağlayacak akıllı kentsel dönüşüm modelleri çalışmalarıyla ilgileniyorum. Bu çalışmaları gerçekleştirmek için Esri teknolojilerinin büyük önem taşıdığının farkındayım. Bu teknolojide uzmanlaşmak için, yakından takip ettiğim Esri Türkiye'nin GeoAcademy programına başvurdum ve çeşitli elemelerden geçerek programa kabul aldım. GeoAcademy programının CBS ve ArcGIS dünyasını keşfetmek için büyük bir fırsat olduğunu düşünmekteyim.

Ülcan Türkkan

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama bölümünden 2019 yılında mezun oldum. Kentsel verinin elde edilmesi, işlenmesi ve kullanılması konularında uzmanlaşmak istediğim için yüksek lisansımı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimari ve Kentsel Enformatik programında yapmaya başladım.

İlgi alanlarım arasında kentsel mobilite ve sürdürülebilirlik ve kitle kaynaklı veri konuları bulunuyor. Çalışma şansı bulduğum arkeolojik kazıda, ulaşım projelerinde ve akademik çalışmalarda coğrafi bilgi sistemlerinin kritik önemde kullanılıyor olması benim bu alana yönelmemi sağladı.

Bu doğrultuda, Esri Türkiye bünyesinde sunulan GeoAcademy programı eşsiz bir fırsat olarak karşıma çıktı. Seçim süreçlerinin sonucunda bu programa dahil olmaya hak kazandığım için kendimi çok şanslı hissediyorum, önümüzdeki eğitim süreci için de çok heyecanlıyım.

Gözde Özgün

Hacettepe Üniversitesi Geomatik Mühendisliği bölümünden 2020 yılında mezun oldum. Şu anda ODTÜ Jeodezi ve Coğrafi Bilgi Teknolojileri bölümünde yüksek lisans yapıyorum.

Lisans hayatımdan beri CBS ve Uzaktan Algılama konularına ilgi duyuyorum. Bu alanlarda bir çok staj yapma ve projede çalışma fırsatım oldu. Özel olarak yapay zeka ve uydu görüntülerinden otomatik bilgi çıkarımı üzerine çalışıyorum.

GeoAcademy programı, sunmuş olduğu eğitim ve staj programıyla bizler için eşsiz bir fırsat. Başvurduğum andan itibaren heyecanla sonucun açıklanması bekledim. Bir çok aşamadan geçerek bu fırsatı yakaladığım ve kariyerime Esri Türkiye çatısı altında yön verdiğim için çok mutluyum.

Burak Küçük

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden 2021 yılında mezun oldum. Yüksek lisansımı CBS ve uzaktan algılama üzerine yapmak istiyorum. CBS ile lisans eğitimi sırasında tanıştım ve sonrasında aktif olarak kullandım.

GeoAcademy programını arkadaşlarımdan ve sosyal medya üzerinden duymuştum. Başvurduktan sonraki süreç gayet güzel ilerledi benim için. Her başardığım aşama sonrasında öğrenme heyecanım ve isteğim arttı.

GeoAcademy programının bize sunduğu teorik ve uygulamalı eğitimler sayesinde CBS alanında kendimi daha da çok geliştirmek ve yetkin bir insan olmak istiyorum. GeoAcademy programının kariyerimde önemli bir dönüm noktası olacağının farkındayım.

Ozan Can Talun

Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2021 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldum. Jeofizik ve sismoloji alanında birçok sahada jeofizik yöntemlerle veri toplama, veri-işlem çalışması ve birçok akademik çalışma gerçekleştirdim.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile de Esri Türkiye'nin Ankara Üniversitesinde vermiş olduğu seçmeli ders ile tanıştım. Bu ders ile birlikte Coğrafi Bilgi Sistemlerinden yararlanan, yararlanabilecek olan sektörlerin sınırsızlığından çok etkilenerek kendimi bu alanda geliştirmek adına GeoAcademy programına başvurdum. Esri gibi global ve profesyonel bir firma ile CBS konusunda kendimi geliştiriyor olmaktan oldukça mutlu ve heyecanlıyım.

Kendimi CBS alanında daha da geliştirmek ve jeofizik, sismoloji bilgimi CBS ile bütünleştirerek faydalı projeler geliştirmek ve projelere danışmanlık yapabilmek adına yüksek lisans yapmayı planlıyorum.

 

Umut Efecan Sakarya

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 2021 yılında mezun oldum. Lisans eğitim hayatımda tanıştığım CBS teknolojisine olan ilgim ve heyecanım eğitim hayatım boyunca çok yüksekti.

Esri Türkiye'den gönderilmiş olan GeoAcademy ile ilgili maili gördüğümde bu heyecanım daha da yükselmişti. GeoAcademy’e başvurduktan sonraki süreçte geçtiğim her aşamada kendimi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştığımı ve benim için güzel şeyler olacağını hissettmiştim. GeoAcademy ile beraber her geçen gün CBS teknolojisine dair uçsuz bucaksız bilgi denizinde daha fazla öğrenmeyi ve CBS konusunda uzman bir birey olmayı arzuluyorum.

CBS teknolojisinin mekanı anlamamız ve kontrol edebilmemize dair sunduğu faydayı genişletmeye yardımcı olmayı ve yeryüzündeki “İklim Değişikliği” gibi toplumsal önem arz eden konularda sunduğu çözümlere destek sağlamak istiyorum.