Skip to Content

GeoAcademy 2020 Yıldızları

GeoAcademy Yıldızlarımızı tanıyalım.

2020 GeoAcademy Programı


GeoAcademy Yıldızları 8 hafta boyunca başlangıç seviyesinden ileri seviyeye farklı eğitimler alacaklar. Yıldızlar eğitimlerinin son üç haftasında Esri Türkiye’nin Eğitim ve Teknik Destek birimlerinde staj yapma fırsatı yakalacak. 

 

2020 Yıldızlarımızı Tanıyalım


Tuğçe Ateş

Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunuyum. 2019 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Coğrafi Bilgi Teknolojileri Yüksek Lisans Programı'na başladım. Şu anda tez aşamasındayım. Coğrafi Bilgi Sistemleri ile lisans eğitimim sırasında tanıştım ve bu alanda kendimi geliştirmek adına çeşitli platformlarda eğitimlere katıldım. Kariyer hedefim, mekansal problemlerin çözümü adına çalışmalar yaparak ülkeme ve dünyaya katkıda bulunmak. İlgi alanlarım, akıllı şehir teknolojileri, sürdürülebilir kentleşme politikaları, kentsel koruma ve tarihi çevre planlaması. Ayrıca seyahat etmeyi ve yeni bilgiler edinmeyi seviyorum.

Hakan Güngör

Erciyes Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünden 2018 yılında mezun oldum. Üniversite yıllarımdan beri Coğrafi Bilgi Sistemleri, Fotogrametri ve Uzaktan Algılama gibi alanlara ilgi duyuyorum. Aynı zamanda CBS'nin kullanımının hem günümüzde, hem de gelecekte birçok farklı sektörde ne kadar vazgeçilmez olduğunu biliyorum. Esri Türkiye'nin bizler için sunmuş olduğu GeoAcademy programını müthiş bir fırsat olarak görüyorum. Kariyerime bu sektörün Türkiye'deki en büyük temsilcisi olan Esri Türkiye gibi bir şirkette başlamak en büyük arzum. Umarım geleceği inşa eden vizyon sahibi mühendisler arasında yer almayı başarırım.

Mertcan Tonoz

Pamukkale Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden 2019 yılında mezun oldum. Eğitim hayatım boyunca hem okul projelerinde hemde staj yaptığım ofislerde aktif olarak CBS kullandım. Bu sayede ilgi alanım planlama teknolojileri üzerine gelişmeye başladı. Kendimi bu alanda geliştirmek istediğim için Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri anabilim dalında yüksek lisansa başladım. Kariyerim boyunca Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri teknolojileri üzerine teorik ve pratik bilgi birikimi edinebileceğim, içerisinde tasarımın, yazılımın ve karar alma sürecinin bulunduğu bir yolda devam etmek istiyorum. Bu kapsamda GeoAcademy programının kariyer hayatıma yardımcı olacağına inanıyorum.

Uğur Baran Sarıbaş

Pamukkale Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden 2019 yılında mezun oldum. Eğitim hayatıma kentsel planlama/tasarım disiplininde yüksek lisans yaparak devam etme planım var. Coğrafi bilgi sistemleriyle lisans eğitimim sırasında tanıştım ve tamamladığım projelerin analiz süreçlerinde CBS’den sıklıkla yararlandım. Kentsel tasarım, 3D modelleme ve CBS alanlarına büyük ilgi duyuyorum. GeoAcademy programında alacağım teorik ve uygulamalı eğitimlerin kariyer hedeflerime ulaşmada anahtar rol oynayacağını düşünüyorum. En büyük hayalim okumaktan büyük keyif aldığım ütopik/distopik kitaplarda betimlenen kentleri modellemek ve bunları bir VR deneyimine aktarmak.

Sertaç Kantekin

Orta Doğu Teknik Üniversitesi jeoloji mühendisliğinden 2019 senesinde mezun oldum. Şu anda Orta Doğu Teknik Üniversitesi jeoloji mühendisliğinde CBS ve uzaktan algılama üzerine yüksek lisans yapmaktayım. Aldığım dersler kapsamında farklı CBS projelerinde bulunma ve yapma fırsatı buldum. Şu anda predictive map'ler (tahmin haritaları) üzerine çalışmaktayım ve yüksek lisans tez aşamasındayım. CBS'nin farklı disiplinlerde nasıl kullanıldığını öğrenip, daha farklı alanlarda nasıl kullanılabileceğini araştırmak ve bu CBS projelerinde yer almak istiyorum. Ayrıca CBS alanında edindiğim tecrübelerle yeni girişimlere öncülük etmek ve bu girişimleri desteklemek istiyorum.  GeoAcademy'nin kariyerim ve amaçlarım doğrultusunda benim için en uygun yer olduğunu düşünüyorum.