HABERLER
Esri Türkiye ile İhtiyaç Haritası’nın Dijital İş Birliği
Ünlü oyuncu Mert Fırat’ın kurucusu olduğu İhtiyaç Haritası’nı duymayan yoktur. Artık Esri Türkiye de imzalamış olduğu protokolle, projeye teknoloji desteği verecek, İhtiyaç Haritasının “Dijital İş Ortağı” olacak.
Kısaca İhtiyaç Haritası, yardım etmek isteyen ve yardıma ihtiyacı olan kişi ya da kurumları bir araya getiren bir platform. Bu platformun en dikkat çekici yanları, maddi yardım kabul etmemesi ve sadece bir harita üzerinden ihtiyaç sahipleriyle destekçileri buluşturması. Bireysel ya da kurumsal olarak (Kamu Kurumu, Belediye, Muhtar, STK veya Mahalle Birlikleri, vb.) kayıt olarak yardım talebinde bulunulabiliyor ya da yardıma ihtiyacı olan kişilere destek olunabiliyor.
Projenin kurucusu Mert Fırat toplantıda, projenin ortaya çıkışından, bugüne kadar geçen zamanda yaşadıklarını, tecrübelerini ve bu projeye verdiği önemi anlattı. Bu yardım ağını sadece büyük şehirlerden beslenen değil, en ücra kentten bile yardım yapılacak düzeye getirmeyi hedeflediklerinden bahsetti ve projelerinin bu kadar hızlı büyümesinde en büyük payın zaman içinde pekiştirdikleri güven duygusu olduğunu söyledi.
Hızlı bir büyüme ivmesinin beraberinde birçok ihtiyacı da beraberinde getirdiğini ve artık sistemin daha ileri teknoloji ile desteklenmesi için teknoloji araştırmaları yaptıklarını, bu aşamada Esri Türkiye ile yollarının kesişmesinden sonra da aradıkları teknolojinin Esri teknolojisi olduğuna karar verdiklerini bildirdi.
Esri Türkiye CEO’su Barış Uz, projenin karşılıklı gönüllülük esasına dayalı ve tamamen ihtiyaç sahiplerine yardım amacı güden bir proje olmasından dolayı hiç düşünmeden dahil olduklarını, sonucunda halkın yararına olan her projede seve seve bulunacaklarını ifade ederek, İhtiyaç Haritası ekibinin harita bilgisi ve konumsal okuryazarlık vizyonundan çok etkilendiğini sözlerine ekledi.
İş birliği protokolü imzaları, Esri Türkiye CEO’su Barış Uz ve İhtiyaç Haritası Kurucusu Mert Fırat tarafından atıldı. ArcGIS alt yapısı ile İhtiyaç Haritası’nın süreçlerinin iyileşeceği, ihtiyaç-destek süreci için daha doğru ve kolay analizler yaparak, iş gücünden ve zamandan tasarruf edilerek, gönüllülerin zamanının daha çok kişiye daha çok fayda ulaştırmak için harcanması hedeflenmekte.